FESTIVAL NÓMADE. UN FESTIVAL PARA UN TERRITORIO

13 |14 |15 SEPT 24

13 | 14 | 15 SEPT 24

ALBERTO & GARCÍA

Alberto & García és una banda asturiana formada per set amics i familiars, dos d’ells arribats d’Amèrica Llatina (l’Equador i l’Argentina), factor que fa que la seua música bega del folklore llatinoamericà i s’entrellace amb altres estils musicals com el pop-rock clàssic, l’electrònica i els textos en castellà. “Una ensalada russa del con sud”, així definia la seua música aquesta banda en una entrevista en Ràdio 3.

Alberto & García compta amb una llarga trajectòria amb una dècada a la seua esquena en la qual li ha donat temps a publicar un *EP autoeditat, Exiliats (2011), els discos Llei de Gravetat (Sony *Music, 2014), el disc – documental Voladors (Bumerang Discos, 2016) gravat en diferents punts de l’orient asturià i “El Bon Salvatge” (Bumerang Discos, 2018), el *EP Fenòmens Paranormals (Bumerang Discos, 2019), el llarga duració Flores *Negras (Bumerang Discos, 2020), «Flores en el Campoamor», el seu primer disc en directe, gravat en el Teatre Campoamor d’Oviedo. i, a l’espera de nou disc en 2023, ens sorprenen amb un nou single anomenat “Raigs i Centellas”.

En els seus treballs han col·laborat amb artistes com ara David Ruiz (La MODA), Tulsa, Soledad Vélez, Jorge Marazu, Quique González o Coc Malla i han tocat en sales reconegudes del panorama nacional, així com en festivals com Mad Cool, Monkey Week, Sonorama, Gegant, Granada Sound, Ribeira Sacra, Ewan, o Gijón Sound.